Pusat Panggilan Media Pertama, 1Suara

Kehadiran pusat panggilan media pertama mulai sekarang memudahkan pelanggan jika mereka ingin bertanya tentang perkhidmatan kami. Sudah tentu, setiap syarikat besar mesti mempunyai nombor telefon hotline yang boleh dihubungi. Memandangkan fungsinya cukup penting untuk perjalanan perniagaan tetap lancar tanpa sebarang masalah yang berlaku.

Harus diingat bahawa kewujudan penjagaan pelanggan dipercayai menjadikan syarikat lebih sihat dan mempunyai prestasi yang sangat baik. Buktinya adalah bahawa tidak ada industri besar yang sehingga kini tidak mempunyai pusat jagaan, sebenarnya, hampir semuanya sudah memilikinya. Untuk itu anda juga perlu mengetahui peranan penting mereka supaya pandangan meningkat.

First Media adalah syarikat yang menyediakan perkhidmatan dalam sektor teknologi mulai dari TV kabel, internet, hingga komunikasi. Ini adalah untuk memudahkan masyarakat yang lebih luas dapat memenuhi keperluan mereka walaupun mereka hanya berada di rumah. Sekarang hampir semua tempat untuk hidup menggunakan perkhidmatan wifi, anda tahu.

Terlibat dalam teknologi dan komunikasi, pusat panggilan media pertama sudah mempunyai banyak pekerja profesional. Ia juga telah menembusi semua bandar utama di negara ini supaya anda tidak perlu mencari perkhidmatan internet dalam masalah. Kehadiran kami memberikan faedah yang besar untuk semua pengguna internet semasa WFH.

Nah, untuk mengetahui perbezaan antara pusat hubungan dan penjagaan pelanggan, kami akan menerangkan semuanya dalam perbincangan ini. Ikuti penjelasan kami untuk mengetahui apa perbezaan antara kedua-dua perkara itu, memandangkan ramai orang berfikir sama. Langsung dari kelelawar tanpa basa-basi lagi inilah penjelasan penuh.

Apakah maksud terma kedua-duanya?

Mendengar pusat panggilan media pertama , tentu saja, ramai orang nampaknya tidak memahami maksudnya, anda tahu. Tidak hairanlah bahawa orang menguatkuasakan kehadiran pusat servis dan penjagaan pelanggan adalah perkara yang sama. Bermula pertama, pusat hubungan itu sendiri adalah hubungan yang memberi tumpuan kepada komunikasi dan perkhidmatan pelanggan.

Perkhidmatan ini menggunakan beberapa saluran hanya untuk tujuan komunikasi berjalan lancar. Alat ini terdiri daripada pengguna e-mel hingga berbual secara langsung menggunakan aplikasi media sosial dalam bentuk Instagram dan lain-lain. Sudah tentu ia sangat berbeza jika dibandingkan dengan kehadiran istilah pusat panggilan di setiap syarikat besar.

Pusat panggilan boleh ditafsirkan sebagai pusat perbualan antara perkhidmatan pelanggan dan pelanggan melalui telefon. Sistem ini sudah menggunakan teknologi canggih supaya telefon masuk dan keluar dapat dikendalikan dengan mudah. Dijamin tanpa sebarang halangan apabila mengendalikan masalah atau aduan daripada pelanggan.

 Memandangkan pusat panggilan media pertama juga menggunakan IVR atau lebih dikenali sebagai Respons Suara Interaktif. Di mana sistem perisian mengatur secara langsung antara telefon masuk dari kawasan yang berbeza untuk disesuaikan dengan masalah. Kategori dibezakan secara langsung supaya perkhidmatan menjadi lebih fleksibel dan menjimatkan masa.

Tahap kecekapan sangat tinggi kerana pengguna berhubung secara langsung dengan perkhidmatan pelanggan terdekat di kawasan masing-masing. Tanpa bergerak dari rumah, kategori menyesuaikan diri secara langsung bermula dari masalah dan kawasan kediaman. Ini adalah untuk membuat pengalaman yang luar biasa kepada semua pelanggan semasa menggunakan perkhidmatan kami.

Perbezaan Antara Pusat Panggilan Media Pertama dalam Berkomunikasi

Memasuki perbezaan dalam cara berkomunikasi, tentu saja, jelas dari perbincangan sebelumnya bahawa setiap pusat panggilan menggunakan talian telefon. Semua masalah boleh diselesaikan secara langsung dengan perbualan untuk memberikan penyelesaian terbaik. Oleh itu, pekerja kami dijamin akan dilatih dalam menyelesaikan aduan tidak kira betapa kompleksnya.

Setiap pegawai berpengalaman dalam menangani masalah daripada pelanggan, jadi tidak perlu meraguinya. Lebih-lebih lagi, semua pekerja disokong secara langsung oleh syarikat yang boleh memasuki hanya orang yang mempunyai kebolehan tinggi. Kualiti melayani pelanggan melalui telefon tidak semestinya mungkin bagi ramai orang, walaupun agak sukar.

Semua pekerja pusat panggilan media pertama  dikehendaki dapat menyelesaikan sebarang aduan hanya melalui telefon. Kebolehan serba boleh dijamin dimiliki oleh setiap pekerja yang sudah profesional dalam menangani masalah. Hanya dalam masa beberapa saat pegawai akan membantu anda jika anda mempunyai soalan mengenai produk boleh dinyatakan secara langsung.

Pusat hubungan cenderung untuk mengambil kesempatan daripada kewujudan aplikasi digital yang kini berkembang pesat. Tidak dapat dinafikan bahawa teknologi yang semakin moden memudahkan syarikat berkomunikasi dengan lebih dekat dengan pelanggan. Aplikasi ini merangkumi e-mel, Instagram, Facebook, Twitter, dan lain-lain semuanya dalam talian.

Pusat perkhidmatan menyediakan lebih banyak perkhidmatan melalui aplikasi di atas supaya pelanggan dapat menjangkau mereka dengan lebih mudah. Memandangkan hampir semua pengguna alat moden sehingga saat ini telah mengakses media sosial. Ini adalah untuk mendekatkan penjenamaan jenama kepada orang ramai supaya ia dikenali dengan lebih meluas pada kos yang lebih berpatutan.

Pengurusan Pada Baris Gilir Aduan Pengguna

Kewujudan penjagaan pelanggan hanya memerlukan satu penyelesaian apabila menguruskan perbualan masuk dan keluar. Kerana semua aduan berlaku menggunakan media talian telefon sahaja tanpa menggunakan kaedah lain. Akibatnya, pelanggan dilayan oleh pekerja dengan lebih cepat jika mereka ingin bertanya tentang produk dari aduan kepada perkara lain mengenai syarikat.

Pusat panggilan media pertama melayani semua panggilan masuk secara langsung memandangkan sejumlah besar pegawai di pusat pejabat. Malah, hampir setiap minit terdapat panggilan masuk yang mula memberi cadangan, kritikan, atau membuat aduan. Walau bagaimanapun, semuanya adalah peruntukan yang baik untuk pelakon perniagaan untuk membetulkan kekurangan.

Perbezaan dengan pusat servis masih menggunakan satu alat, iaitu perisian yang biasanya dikenali sebagai Omnichannel Queue. Ia boleh ditafsirkan bahawa setiap pelanggan akan dilayan dengan menunggu dalam talian dalam rangka. Sudah tentu, ia membuat seseorang perlu bersabar menunggu jawapan jika mereka menggunakan pusat hubungan untuk menyelesaikan masalah di sekitar produk dan perkhidmatan.

Perisian di atas juga memudahkan pentadbir menyelesaikan pelbagai aduan dari yang paling ringan hingga yang paling rumit. Ejen juga boleh melengkapkan dalam urutan tetapi ia mengambil masa yang lama berbanding dengan penggunaan penjagaan pelanggan. Masih tidak berpuas hati dengan fakta itu? Kita masih memiliki hal yang berbeda antara keduanya.

Kaedah Mengumpul Maklumat Mengenai Masalah

Nah, pusat panggilan media pertama yang terdapat di setiap bandar utama di seluruh negara juga mempunyai kaedah pengumpulan maklumat yang menarik. Kerana penjagaan pelanggan pasti mempunyai peranan dalam melayani setiap pengguna produk atau perkhidmatan. Hanya satu kaedah yang digunakan, iaitu untuk memaksimumkan kehadiran panggilan masuk.

Pusat panggilan akan menyediakan penyelesaian berdasarkan masalah yang diterima secara langsung melalui sembang pendek semasa telefon sedang berjalan. Pekerja secara berurutan merekodkan perkara aduan dan segera memberikan penyelesaian. Ketepatan dalam menyediakan penyelesaian adalah sangat penting untuk mengekalkan keselesaan kepada kepuasan pengguna untuk kekal setia kepada Media Pertama.

Menariknya, pusat perkhidmatan yang menggunakan bantuan perisian dapat memaksimumkan tugas dalam bentuk kemasukan maklumat. Ejen dapat melihat maklumat masalah dengan mudah kerana semuanya telah direkodkan oleh perisian. Bagi rekod yang akan disimpan, ia memudahkan syarikat menyelesaikan masalah dalam masa yang singkat tanpa memerlukan bantuan pihak lain.

Setelah mengetahui pelbagai perbezaan di atas, tentu saja, kini pelanggan boleh menghubungi pusat khidmat pelanggan melalui telefon 021-25596000. Di samping itu, ia boleh melalui e-mel customer.service@linknet.co.id untuk mendapatkan perkhidmatan dengan respons yang cepat. Semasa di rumah, pusat panggilan media pertama masih melayani anda untuk memudahkan anda menyelesaikan setiap masalah.

Baca Juga: