Pusat Panggilan Grab :TeknoWarta

Pusat Panggilan Grab adalah pusat bantuan dan maklumat terbaik, sentiasa membantu pelanggan mendapatkan jawapan kepada aduan mereka.  Ciri ini memudahkan anda untuk mendapatkan bantuan tanpa perlu melawat pejabat cawangan terdekat. Kami bebas untuk membuat panggilan tidak perlu bertemu dengan CS.

Anda boleh mencapai pusat bantuan Grab  dalam ciri Pusat Bantuan yang terdapat dalam aplikasi. Kita tidak boleh menggunakannya sebelum memasangnya pada telefon pintar atau alat. Inovasi yang dikatakan bukan perkara baru tetapi terus mengalami proses inovasi terkini terus dibangunkan. Melalui sistem yang canggih, ia memudahkan rakan kongsi mencari maklumat berharga.

 Pusat bantuan Pusat Panggilan Grab boleh diakses terus dari aplikasi anda. Terdapat kelebihan yang akan diperoleh oleh pelanggan, iaitu kemudahan mendapatkan berita kerana terdapat koleksi artikel penting untuk membantu anda menjawab soalan. Sudah ada borang yang tersedia supaya kami dapat mengemukakan aduan dan kemudian menjawabnya dengan lebih tepat.

Pusatbantuan Gra b  sangat mudah diakses dan lebih praktikal kerana anda hanya perlu meneroka aplikasi.  Kelebihan lain adalah faktor masa di mana pelanggan boleh menghubungi Perkhidmatan Pelanggan bila-bila masa mereka berada.  Pastinya ia akan menjadi lebih berjimat cermat, bukan?

Cara Memanggil Pusat  Bantuan Gra b

Sebelum memilih untuk membuat panggilan terus kepada pentadbir, terdapat beberapa cara yang paling mudah dan tidak dibayar untuk mendapatkan jawapan kepada aduan yang telah anda failkan.  Terdapat peringkat utama yang perlu dilakukan. Berikut ialah langkah-langkah untuk rakan kongsi bertanya soalan melalui Pusat Bantuan.

  1. Pergi ke profil

Sekarang, anda boleh menghubungi pusat panggilan Grab , tidak perlu datang terus ke outlet. Cara untuk mengakses bantuan adalah dengan membuka aplikasi dan kemudian pilih halaman akaun. Di sana kita akan melihat menu bantuan dan hanya klik padanya. Tunggu sehingga apk membawa kepada paparan seterusnya. Pilih Pusat Bantuan.

  1. Pilihan soalan

Di  Pusat Panggilan Grab, anda akan difasilitasi untuk bertanya soalan serta mendapatkan jawapan. Pada halaman, terdapat banyak pilihan seperti cara membayar, menambah baki, menukar akaun kepada panduan khusus rakan kongsi. Walau bagaimanapun, jika anda belum melihat maklumat tersebut, anda boleh memilih “Hubungi Kami”.

  1. Pilih topik soalan

Di halaman bantuan Grab, anda telah disajikan dengan pelbagai topik untuk bertanya soalan. Pastikan tema kami, sepadan dengan maklumat yang diperlukan. Ia telah dibentangkan dengan jelas soalan-soalan yang paling sering dicari oleh rakan kongsi. Ini adalah  cara terpantas dan paling mudah tanpa perlu menghubungi CS dan kemudian menunggu ntrian.

  1. Memanggil Perkhidmatan Pelanggan

Selepas mengklik menu Hubungi Kami, anda akan dihalakan semula ke halaman lain untuk memanggil pentadbir  Pusat Panggilan Grab.  Panggilan dibayar dan amaunnya bergantung kepada jenis profider yang digunakan. Pembayaran sah selama satu minit berjalan, tetapi jika anda mahu ia percuma sila gunakan pilihan pertanyaan pada halaman sebelumnya.

Cara Menghantar Mesej Pusat Bantuan Grab

Sebagai tambahan kepada pusat bantuan Grab  , ia boleh dilakukan dengan menghubungi Perkhidmatan Pelanggan melalui telefon, anda juga boleh menghantar aduan bertulis.  Sebelumnya kita boleh mengakses e-mel rasmi syarikat di alamat support.id@grab.com.  Walau bagaimanapun, pada Disember 2018, perkhidmatan ini telah dilumpuhkan.

Ini bermakna kami hanya boleh mengemukakan aduan secara bertulis terus daripada  aplikasi Pusat Bantuan  Grab. Ia diletakkan di menu halaman profil ahli dan anda boleh memfailkan masalah di sana.  Prosedur untuk memfailkan aduan untuk berjaya adalah mengikuti langkah-langkah berikut.

  1. Pengesahan e-mel

 Pusat Panggilan Grab tidak boleh dicapai sebelum mengesahkan alamat e-mel anda. Matlamatnya adalah untuk aplikasi untuk mengakses akaun supaya sistem akan mengenalinya dan kemudian memudahkan untuk menghantar kembali soalan bersama-sama dengan aduan.  Selepas itu, maklumat peribadi juga akan selamat, dilindungi daripada mod penipuan supaya  perlu mengambil alih privasi anda.

  1. Kemas kini aplikasi dengan tekun

Aplikasi sering ranap apabila anda akan mengakses Pusat Bantuan dalam Grab boleh disebabkan oleh beberapa faktor seperti rangkaian dan sistem. Untuk menjadikannya berjalan seperti biasa lagi, kami tidak perlu mengalih keluar apk tetapi sebaliknya mengemas kini kepada versi yang lebih baharu. Kemas kini ini berguna untuk pelanggan mendapatkan penyelesaian.

  1. Balas melalui e-mel

Pasukan Grab  mengubah cara untuk menghantar aduan melalui e-mel support.id@grab.com kepada sistem yang lebih mudah. Anda boleh mengisi borang yang terdapat di bahagian bawah senarai artikel harian. Tulis aduan sedang dihadapi dan tunggu sehingga pentadbir membalasnya. Mesej akan dihantar kembali ke alamat e-mel anda.

Perkhidmatan Pelanggan Grab 24 jam untuk Pengguna Sahaja

 Pusat Panggilan Grab ditujukan untuk semua rakan kongsi yang sudah mempunyai akaun dalam aplikasi.  Anda perlu mendaftarkan nombor telefon dan membuat password. Dengan cara itu pengalaman mendapatkan perkhidmatan pengangkutan dalam talian boleh didapati dengan mudah tanpa perlu melawat lokasi ojek.

Bukan sahaja menggunakan perkhidmatan ojek, anda boleh memesan makanan, minuman, membayar bil, atau membeli barang dengan mudah.  Tetapi dengan begitu banyak pemandu, kita kadang-kadang mendapati bahawa adaorang yang berkhidmat secara rawak. Sudah tentu sebagai pelanggan berasa kecewa dan mahu melaporkan.

Untuk mengadu, anda boleh menggunakan ciri Pusat Bantuan supaya orang yang tidak tahu mendapat  tindakan langsung  daripada syarikat.  Pihak dalaman akan membantu anda mengatasi aduan yang anda hadapi. Proses pelaporan boleh dihantar ke menu Hubungi Kami khas supaya Grab Indonesia boleh membantu.

 Pusat Panggilan Grab boleh dihubungi selama 24 jam supaya anda boleh  memfailkan aduan dengan mudah pada bila-bila masa.  Terutama untuk kawasan Jabodetabek, masalah ini boleh dikemukakan kepada nombor 021 80648777. Sementara itu, jika kita tinggal di luar kawasan, kita boleh menghubungi terus melalui talian 021 80648799.

Mengemukakan aduan terus dari ponsel, anda akan dikenakan bayaran dan harga bergantung pada setiap profider telekomunikasi yang digunakan. Gunakan bahasa yang sopan apabila bercakap dengan perkhidmatan pelanggan. Terangkan kronologi peristiwa secara terperinci supaya kemudian mereka dapat memberikan penyelesaian.

Perkhidmatan Pelanggan Grab 24 jam Rakan Kongsi Sahaja

Selain pelanggan, rakan kongsi seperti pemandu dan penjual juga boleh mengemukakan aduan kepada Pusat Panggilan Grab.  Mereka adalah ahli yang memerlukan maklumat yang paling banyak untuk memudahkan menjalankan perniagaan.  Untuk mendapatkan bantuan, perlu mengambil beberapa tindakan, iaitu memanggil nombor pusat  Helper.

Rakan kongsi atau pelanggan aplikasi ride-hailing moden pastinya memerlukan maklumat yang dapat membantu mereka menjawab soalan. Tanpa perlu datang terus ke pusat GDC tetapi hanya digantikan dengan membuat panggilan segera. Terdapat 5 senarai nombor penting khusus untuk pemilik perniagaan, kedai makanan / minuman dan pemandu.

Dalam aplikasi ini, rakan kongsi boleh mengakses nombor Pusat Panggilan Grab  khas. Ingin memerlukan maklumat dalam masa yang cepat dan kecemasan, anda boleh menekan nombor 1. Tetapi jika ia tidak dalam keadaan mendesak, jangan gunakan panggilan pada nombor ini.

Rakan kongsi yang mengalami keadaan yang tidak dijangka dan mesti menukar maklumat akaun mereka dalam bisa dail nombor 2. Tetapi untuk mengaksesnya, anda perlu terlebih dahulu mendaftar di GrabBike dan memohon penciptaan e-wallet.  Kod 3 sah untuk pelanggan di perkhidmatan GrabFood termasuk cara mendapatkan niat anda.

Dail nombor 4 untuk rakan kongsi yang memanfaatkan perkhidmatan montor dan pemandu kereta. Soalan khas boleh didapati yang boleh membantu pelanggan mengakses GrabBike atau GrabCar dalam masa yang singkat. Akhirnya, pilih panggilan 5 jika anda ingin mendapatkan maklumat mengenai penghantaran di pelbagai lokasi.

Sebagai pengguna, penyelesaian untuk memfailkan aduan boleh dilakukan dengan mudah melalui aplikasi. Bagi anda yang masih malu untuk bertanya boleh memaksimumkan soalan cepat dalam senarai soalan. Seterusnya, biarkan Pusat Panggilan Grab  membantu anda mendapatkan jawapan dan cadangan yang terbaik.

Baca Juga